Tuesday, April 26, 2016

Trenutna njega lica


Stize kratki post o njezi lica, nisam ukljucila u post Balea micelarnu koju koristim prije svakog cistaca i Oriflame masku koju povremeno stavim. Oboje od mene imaju iskrene preporuke.


Avon Nutra effects Active seed complex- dnevna i nocna krema

Koristim ih svaki dan i pravo su otkrice. Dnevna ima SPF 20 i laganija je, naravno, od nocne, Obe savrseno njeguju moju kozu i sto je najvaznije, nisu izazvale nikakve lose reakcije. Moja koza je inaca zimi bas suha, a ljeti je normalna sa malo prosirenih pora na obrazima. Vrlo je reaktivna i mnogo svijetla pa se svaka akna na njoj bas primjeti. Uglavnom, od mene Avon linija ima preporuke a vidim da blogokolegice hvale i druge kreme iz Nutra effects linije.

Avon Anew Nutri-advance okoloocna krema

Vec sam pisala o njoj ovdje. Zaista nemam sta da dodam. Moja HG krema za okoloocno podrucje.

Oriflame Optimals Aqua charge serum sa SPF15

Narucen nakon sto mi se Oriflame Aqua Refresh maska za lice ukazala kao otkrice mjeseca. Na kozu savrseno prijanja, bez osjecaja tezine i odlicna je podloga za puder. Smanji sva suha mjesta a ima i SPF.


Garnier PureActive piling

Koristim ga vec dugo i nije los. Ne mogu reci da me je odusevio ali koristim ga jer mi ne iritira kozu. Ako imate bolji prijedlog- svakako ostavite komentar :)

Avon Nutra Effects pjena za ciscenje lica

Apsolutno cudo, bas kao i kreme iz iste kolekcije. Ne isusuje kozu a ostavlja je vidljivo cistom. Takodje, tesko se trosi jer vam treba bas mala kolicina za pranje lica.


Last ali not least, Diego dalla Palma dubinski cistac za kombinovanu i masnu kozu

Znam da sada sigurno mislite sta ce mi ovaj cistac kad imam suhu/normalnu kozu? On je tu u danima PMS-a kada lice malo poludi i treba nesto "jace" za ciscenje :) Poprilicno je skup, oko 40 i nesto KM, ali je i poprilicno dobar. Moja sestra ima masnu kozu, koristi ga i prezadovoljna je.

Dr Murad Clarifying maska

Ovu masku je moja sestra dobila od dermatologa i zaista maska je cudo. Ja je ne koristim u klasicnom smislu kao masku, nego je stavim na podrucje na kojem vidim da ce se pojaviti akna ili na izritiranu kozu. Ima predivan miris lavande i apsolutno djeluje! Stavite navecer tackicu maske na aknu i ujutro je nema. Jedina mana je cijena koja je visokih 80KM ali trajace vam najmanje godinu dana.

Do iduceg citanja!

1 comment:

  1. Odlicni proizvodi! Nisam isprobala ijedan od proizvoda ali bih voljela :)

    Pratim te na GFC :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ReplyDelete