Sunday, November 6, 2011

Jeftini favoriti:)




Bolje je da preskocim onaj dio- ko sam, sta sam,... Predjimo odmah na make-up:) Za pocetak( a nadam se dobrim reakcijama), moji ULTIMATE FAVORITE THINGS. Make up stvarcice koje nisu skupe a vjerujem da vas nece iznevjeriti, jer su rezultati sa njima zasigurno vidljivi.
Na prvom mjesti je :

Bourjois Healthy Mix - puder kojem malo ko moze naci manu a rjetki su oni koji su rekli da je los a jos rjedji oni koji su se zalili na losu reakciju koze na ovo Bourjoisa "cudo"(naravno, prpeorucujem i Healthy Mix korektor)-cijena oko 23KM

Catrice Loose Powder Brush- uz dobar puder, treba vam i dobra cetka. Moje lice je inace osjetljivo na razne materijale cetki, i nakon duge potrage( ukljucujuci i niskobudzetne i visokobudzetne cetke), nasla sam savrsenu, za malo manje od 10KM. Tako, da ako zelite dobru i mekanu cetku- po meni- ovo je ta :)

S-he stylezone Volume Carbon Black Mascara- Cijena oko 8KM, daje i vise od volumena! I volumen i duzinu i carbon black boju!

Essence Ballerina Blush Souffle- Jedina mana ovog rumenila je sto j elimited edition): Ali ako ga jos imate u vasim dm ili cm sopovima- kupite ga! I uzmite zalihe! Rumenilo se odlicno blenda, medjutim njezno roza boja je za cure bas svijetlije puti. Tako da ostalim curama- ne preporucujem. U cm marketima oko 4KM.

Mac ruz- bilo koji, samo da je Mac:) mene nikada nisu iznevjerili a nijansi ima za sve:) Po meni najbolji ruzevi(mada je i Givenchy tu negdje :D ). Mac ruzevi jesu malo skuplji ali zato dosta duze traju od obicnih ruzeva tako da kada sve zbrojite, isplativiji su. Ja ih nabavljam preko neta, nedavno sam uspjela kupiti jedan za 10KM(curi se nije svidjala nijansa), ali uglavnom ih platim oko 10 eur.

Za one koji vise vole sjajeve- Bourjois Effet 3D Max- sjajevi divnih nijansi, bez sjajnih cestica, dugo traju, lako se razmazuju i sto je najvaznije- nisu pretjerano ljepljivi.

Last but not least- Oriflame quick dry drops, i zaista jesu QUICK DRY! jedine koje su do sada funkcionisale za mene. vazno je napomenuti da one ne pomazu u duzem trajanju laka. Za ovo sada vidim da je cijena 7KM, ali ja sam platila i jeftinije. U svakom katalogu druga cijena : /

Naravno, ima ih jos, ovo je samo par da ne budem naporna :)

2 comments:

  1. Još dodaš cijene (otprilike), i bit će super. :D

    ReplyDelete
  2. Hehe, tek sada vidim da nisam za sve stavila, ispravicu gresku;) Hvala!

    ReplyDelete